سید مسعود خاتمی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با اشاره به تلاشهای محققان داخلی برای دستیابی به واکسنهای کرونا، اظهار کرد: پس از آغاز ماجرای کرونا،کشورهای مختلفی وارد عرصه تولید واکسن شدند، یکی از آن کشورها ایران بود و در آن زمان دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله العظم(عج) با همتی که متخصصان در این زمینه داشتند، واکسن پروتئینی که ترکیب مناسبی در بین واکسنها بود را تولید و مراحل علمی آن را طی کردند.
وی افزود: این واکسن نهایتاً وارد بازار شد و براساس اظهارنظر مسئولان تولید کننده واکسن، نورا واکسنی نوترکیب بوده و بسیار اثرگذاری مطلوبی دارد.
ستاد علمی کرونا «نورا» را بیشتر معرفی کند
نماینده مردم خوانسار و گلپایگان در مجلس، ادامه داد: بسیاری از مردم و حتی خود بنده نیز برای دز سوم از واکسن نورا استفاده کردم، این واکسن برای همه در دسترس است و به نظر در جامعه به خوبی شناخته نشده است، این واکسن تولید داخل بوده و تمام مراحل تولید آن در کشور صورت گرفته است و باید بتوانیم آن را به تولید انبوه برسانیم.
وی درباره عملکرد وزارت بهداشت در قبال معرفی واکسن نورا، خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت هفتههای قبل ویژگیهای واکسن را به مردم معرفی کرد، این یک گام مطلوب بود اما معاونین وزیر و مسئولان ذی ربط باید واکسن را معرفی کنند، در ستاد علمی کرونا نیز باید نسبت به معرفی بیشتر واکسن را کرونا اقدام کنند، به نظر باید دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله العظم(عج) در یک برنامه تلویزیونی فواید را تشریح کند و رسانهها روی معرفی واکسن کار کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه این گفتوگو با تأکید بر لزوم در دسترس بودن دارو برای آحاد مردم، اظهار کرد: ما یکی از اقلامی که میخواهیم به صورت ارزان به دست مردم برسد دارو است و برهمین اساس به این داروها ارز ترجیحی اختصاص دادیم؛ اما همه کارشناسان معتقد بودند که در این ماجرا مفسده وجود دارد. نهایتاً مجلس مصوب کرد تا ارز ترجیحی حذف شود.
بیمهها با داروخانهها و مراکز درمانی خوشحساب باشند
وی اضافه کرد: باید در این ماجرا بیمه ها فعال شوند، سازمان برنامه و بودجه نیز به بیمهها نگاه جدی داشته باشند تا در داروخانهها از طرح اقبال کنند؛ اگر بیمهها ماهها هزینههای داروخانهها را پرداخت نکنند طبیعی است که نمی تواند داروی مورد نیاز را تأمین کند، بنابراین حمایت از داروخانهها باید به صورت جدی پیگیری شود.
خاتمی با بیان اینکه میزان زیادی از داروها به کشورهای همسایه قاچاق می شود؛خاطرنشان کرد: این در حال است که این داروها در آنجا بسیار گرانتر به فروش میرسد؛ بررسی ها نشان میدهد که داروهایی ایرانی در کشورهای خارجی به چندین برابر فروخته میشود، بنابراین انجام طرح و این مرحله واجب بود. تنها شرط لازم و کافی آن است که وزارت بهداشت زیرساختهای لازم را فراهم کند تا دارو به دست مردم برسد.
این نماینده مجلس تأکید کرد: تأمین اجتماعی از دولت طلب دارد و باید به گونه ای عمل کنیم که دفترچههای بیمه دارای اعتبار باشند و به آنها بها بدهند، پس شرط لازم آن است که برنامه و بودجه موظف شود به طرح توجه بیشتری کند.
منبع: فارس